Η Εύη Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. 

 

Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και σχεδιασμό πολυμέσων στο Λονδίνο από το 1996 έως το 2000. 

Στην τέχνη της την ενδιαφέρει η ενεργή συμμετοχή του κοινού στα έργα καθώς και θέματα κοινωνικού, υπαρξιακού και οικολογικού περιεχομένου.Έργα τις βρίσκονται στις συλλογές γνωστών συλλεκτών και οργανισμών όπως: Γ. Ριζόπουλου , Γ. Παπακωνσταντίνου, Χ. Κανάκη, Χ. Γιαννάκου και τη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας.

 

Στο ενεργητικό έχει διδακτική εμπειρία 10 ετών. 
Από το 2005 έως σήμερα έχει διδάξει εικαστικές τέχνες σε παιδιά και ενήλικες σε πολλές 
βαθμίδες της εκπαίδευσης: σε ιδιωτικό δημοτικό, σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της 
δευτεροβάθμια του Υπουργείου Παιδείας, σε ΙΕΚ, στα ΚΕΕ  Χαλανδρίου του Ιδρύματος Δια Βίου 
Μάθησης και στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μεταμόρφωσης. 

 

Από το 2007 έως το 2010 δούλεψε το παιδικό εικαστικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νίκαιας αποσπώντας πολλά βραβεία σε παιδικούς διαγωνισμούς και διοργανώσεις.
Έχει συνεργαστεί για το στήσιμο τεσσάρων ετήσιων εκθέσεων του παιδικού εικαστικού τμήματος του δήμου Νίκαιας. Μέσα στα πλαίσια της διδασκαλίας εικαστικών σε παιδιά, δούλεψε παιδικές ιστορίες από τη
σχεδίαση τους έως την υλοποίησή σε ταινίες κινούμενης εικόνας "animation" (σχεδίαση της ιστορίας 
"storyboard", λήψη και μοντάζ φωτογραφιών, ήχου, ηχητικών εφέ, μουσικής. 
Δείτε τις ιστορίες animation: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Έχει δημιουργήσει ένα εικαστικό εκπαιδευτικό προγράμματα με τίτλο  «Η Επανάσταση των Άχρηστων Υλικών» Στο πρόγραμμα χρησιμοποιήται ένα θεατρικό κείμενοπου έχει γράψει η ίδια με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, τα παιδιά δημιουργούν κούκλες από ανακυκλώσιμα άχρηστα υλικά και τις εμψυχώνουν σε μια θεατρική παράσταση. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στην Eco Life 2010  στο Γκάζι, στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Νίκαιας και στο κηποθέατρο της Νίκαιας τον Ιούλιο 2010.

 

Από το καλοκαίρι του 2009 συνεργάστηκε με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και το Δήμο Νίκαιας για το στήσιμο και ταυτόχρονα εργάζεται ως Υπεύθυνη του Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής 
(www.haraktikinikaiarenti.blogspot.com). Παρακάτω αναλύονται τα καθήκοντα της:

 

  • Στήσιμο-επίβλεψη υλικοτεχνικής υποδομής   εργαστηρίου 

- Διαχείριση υλικοτεχνικών αναγκών: Παραγγελία υλικών με παραλαβή διαφορετικών προσφορών υλικοτεχνικής υποδομής από επαγγελματίες και παράδοσή τους είτε ιδιοχείρως ή μέσω e-mail ή με φαξ σε αρμόδιους (στο Δήμο, στη Δημοτική Επιχείρηση, στο κέντρο πολιτισμού και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί). 

- Οργάνωση, τακτοποίηση, καθαρισμός υλικοτεχνικής υποδομής εργαστηρίου (τζάμια μελανιών, πρέσες, οξειδωτήριο κ.α).

- Ηλεκτρονική σύνταξη και αποστολή λίστας βλαβών και ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής εργαστηρίου μέσω e-mail και φαξ προς το εκάστοτε αρμόδιο τμήμα του Δήμου και σε αρμόδιους επαγγελματίες.

- Μέριμνα και συντονισμός για αποκατάσταση βλαβών με τηλέφωνα σε κινητά - σταθερά και επίβλεψη εργασιών.

- Επισήμανση ελλείψεων: Συντονισμός τεχνικών και αρμοδίων για επισκευές και ελλείψεις υποδομής με τηλέφωνα σε κινητά - σταθερά και επίβλεψη εργασιών.

 

  • Παράδοση μαθημάτων πάνω στη χαρακτική τέχνη:

οξυγραφία, ακουατίντα, χειροποίητη μεταξοτυπία, κολλαγραφία, μονοτυπία, ξυλογραφία, λινόλεουμ
και συναφείς τεχνικές όπως: chine collé, μαρμαρογραφία, χειροποίητο χαρτί, βασική βιβλιοδεσία και καλλιτεχνικό βιβλίο (book art).

 

  • Επιμελήτρια της πολιτιστικής δράσης του εργαστηρίου: 

Στο εργαστήριο έχει στήσει εννιά μαθητικές εκθέσεις χαρακτικής, τρία bazaar και έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις όπως: Μαθήματα, διαλέξεις, παρουσιάσεις τεχνικών, εκθέσεις, επισκέψεις σε εκθέσεις χαρακτικής, ομιλίες, εκδρομές, παρουσιάσεις έργου χαρακτών, ομαδικές δράσεις κ.α. Επίσης κάνει την κάλυψη, την επεξεργασία και τη διαχείριση όλου του οπτικοακουστικού υλικού του εργαστηρίου για τις δράσεις-εκδηλώσεις του (φωτογράφηση, βιντεοσκόπηση, επεξεργασία εικόνας σε adobe photoshop, μοντάζ στο adobe premier).Για τις ανάγκες διαφήμισης ιστορικής καταγραφής και
προώθησης των δράσεων του εργαστηρίου έχει
δημιουργήσει και διαχειρίζεται ένα blog: http://haraktikinikaiarenti.blogspot.gr/, facebook (εκδηλώσεις-σελίδα-ομάδα) και κανάλι στο youtube. 
Γραφίστικος σχεδιασμός έντυπων (άφησες, προσκλήσεις, κατάλογοι) και λογοτύπων εργαστηρίου.

 

  • Γραμματειακή υποστήριξη

  1. Παραλαβή και διοικητική καταγραφή έγγραφων χαρακτών εργαστηρίου με πρωτόκολλο εγγράφως και ψηφιακά.

  2. Καταγραφή-επεξεργασία έγγραφων χρηστών εργαστηρίου (μαθητές, επισκέπτες, ομάδες, ενδιαφερόμενοι ) εγγράφως και ψηφιακά (εγγραφές, παρουσιολόγια, ομάδες εργασιών).

  3. Δημιουργία, διαχείριση, συντονισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων με τηλέφωνα σε κινητά και σταθερά σε χαράκτες, μαθητές, ενδιαφερόμενους και αρμόδιους φορείς κ.α.

  4. Σύνταξη, αποστολή με e-mail (σε Microsoft Word) και ανέβασμα δελτίων τύπου (blog, facebook), αφισών και σχετικών πληροφοριών (οπτικοακουστικό υλικό, σύνδεσμοι, παραπομπές) που αφορούν την πολιτιστική δράση του εργαστηρίου και τη δημοσιοποίησή του με αφισοκόλληση, τηλέφωνα σε κινητά - σταθερά.


Άλλες δραστηριότητες: 

·          Τον Σεπτέμβριο 2011 οργάνωσε και πραγματοποίησε εργαστήριο χειροποίητης μεταξοτυπίας στα πλαίσια των γιορτών κρασιού «Μεγάλες Μέρες Νεμέας» στο Κτήμα Παλυβού.

·          Τον Σεπτέμβριο 2011 πραγματοποίησε εργαστήριο χαρακτικής στο Δήμο Αγίων Αναργύρων .

·          Τον Οκτώβριο 2011 οργάνωσε και πραγματοποίησε εργαστήριο βαθυτυπίας στο φεστιβάλ 
«Art Λεμπέση 2011»  από τη Γκαλερί Τεχνοχώρος. 

·          Οργάνωση και διδασκαλία εργαστήριο βιβλιοδεσίας και κατασκευή χειροποίητου χαρτιού στην ecolife 2010.

·          Διδασκαλία εικαστικών στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια, τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε παιδιά στο εργαστήριο παιδικής τέχνης του Δήμου Νίκαιας 2007-2011. Διακρίσεις του τμήματος σε παιδικούς διαγωνισμούς με σημαντικότερη την πρώτη θέση μιας μαθήτρια 11 χρονών στον ετήσιο παγκόσμιο διαγωνισμό της Tate Gallery του Λονδίνου με τίτλο Χώρος και Τόπος, με ένα έργο κινούμενης εικόνας. 

·          Το 2008 υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης Έκθεση νέων καλλιτεχνών: ''Εικόνα-χώρος δράση 2'': ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνων του κατάλογου της έκθεσης, συντονισμός την ομάδας επικοινωνία της έκθεσης, παραγωγή και δημιουργία του ραδιο-τηλεοπτικό διαφημιστικό spot της έκθεσης.

·        Υπήρξε art director στη διαφημιστική εταιρία Αγγελόπουλος & Σια ΕΠΕ.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ